9 414
of offices
and services


Standard floors
of approximately

1 300

1 630
of planted gardens,
terraces and balconies


7
floors

A solution for fulfilment and innovations

A building on a friendly-scale


A site of almost 2 500 m²

Modern workspace and a flexible range of tenant services


A timber construction with high environmental performance


Ample outdoor green areas providing places to relax and socialize


Completion in summer 2020


Solid
CLT
building

800
employees

114
parking spaces over
two levels


24
spaces dedicated
to electric vehicles

Reinterpreted

Headroom of 2.70 m


Floor-to-ceiling windows


Flexible floor plates


One workstation for 10 m² of lettable space
The building,  En R 2  Woodwork - Woodwork

For WoodWork we wanted to find a fair balance between nature and urban density. Our wish was to propose a project in which user comfort and the quality of use were central. Office space is therefore as flexible as possible.

We also incorporated into the architecture a planted outdoor terrace on every floor. These overlook a central garden, which hosts a reservoir of biodiversity in the very heart of Saint Denis.

NICOLAS LAISNÉ AND DIMITRI ROUSSEL

A flexible ground floor
dedicated to services

A building that consistently provides the most suitable response to the tenants’ needs.

Breaking away from classical formats to offer tenants spaces with multiple uses.

Many uses are possible, for instance canteens, cafeteria, a public area, business centre, or gym.

A nursery school


A vast two-floor high reception area


A 130 m² work café


A flexible service area of 500 m²

Slide the cursor to see two layout suggestions for the ground floor.
Immeuble :  Before  After 01

A flexible 500 m² service area

The building,  En  Rdc  Woodwork - Woodwork

A commitment to bringing nature back into city landscapes


650 m² of terraces

430 m² of garden with
ground beds and trees


550 m² of planted balconies

Home page,  Bt  Contac  Ust - Woodwork
English